Muzeul „Suvenir din Dobrogea”

MUZEUL „SUVENIR DIN DOBROGEA”


Bianca Folescu, gazda gospodăriei „Suvenir din Dobrogea”, a achiziționat o casă de vacanță în urmă cu aproximativ 10 ani. Intenția sa a fost de a salva toate obiectele lăsate de fostul proprietar. Între timp, a cercetat și dezvoltat o pasiune pentru artizanat, deschizând în casa mare a gospodăriei un muzeu. Astfel, le arată vizitatorilor cum arăta viața de odinioară în Vișina, locuită majoritar de bulgari.

Colecția din Muzeul „Suvenir din Dobrogea” este formată atât din obiectele găsite, cât și din piese donate sau achiziționate. Casa, cu o vechime de aproape 100 de ani, are o structură tipică caselor dobrogene, fiind formată din trei camere. În odaia principală sunt expuse costume tradiționale (românesc, bulgăresc și lipovenesc) și alte elemente de identitate multiculturală. Într-una dintre odăi se spun poveștile lânii prin intermediul războiului de țesut, poveștile tâmplăriei și ale medicinii veterinare rurale. În fiecare an, expoziția muzeală are o nouă înfățișare, pentru a arăta pe rând toate obiecte din colecție. Astfel, noutatea din acest an este o colecție de dantelă, macrame și lasetă, ce pune accent mai ales pe tehnicile de execuție.

LOCALIZARE

sat Vișina, comuna Jurilovca, jud. Tulcea
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Zilnic, cu programare telefonică în prealabil

 

TARIF

Persoană – 20 lei

Tur virtual interactiv 3D

Pentru a explora în detaliu acest tur virtual vă invităm să folosiți instrumentele de navigare aflate în colțul stânga jos și butonul „Help” din colțul dreapta jos deschide un ghid de navigare detaliat.