MUZEUL CETĂȚII ENISALA

Cetatea Enisala, singura cetate medievală din Dobrogea, se află pe Dealul Gras, în apropierea localității Enisala. Este o cetate construită începând cu a doua jumătate a secolului al XIV-lea. Cercetările arheologice au dezvăluit faptul că negustorii genovezi ar fi fost cei care ar fi fost singurii interesați de ridicarea unui astfel de monument. La acel moment, aceștia dețineau monopolul pe navigație în zona Gurile Dunării – Marea Neagră. Pentru a ține sub control acest aspect, au ridicat o cetate care avea scop politic, militar și de observare a drumurilor.

Există și o a doua variantă a apariției cetății medievale de la Enisala. În secolul al XIV-lea regiunea Dobrogei se afla sub egida Hoardei de Aur, de aceea nu este exclus ca edificiul să fi fost construit de vreun principe tătar. Astăzi, vizitatorii pot păși în Cetatea Enisala și în muzeul cetății, muzeu ce expune o serie de fapte și momente din istoria acestui obiectiv.

LOCALIZARE

sat Enisala, comuna Sarichioi, jud. Tulcea
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Luni – marți: închis
Miercuri – duminică: 10 – 18

 

TARIF

Adulți – 12 lei
Elevi, studenți, pensionari –
6 lei

Tur virtual interactiv 3D

Pentru a explora în detaliu acest tur virtual vă invităm să folosiți instrumentele de navigare aflate în colțul stânga jos și butonul „Help” din colțul dreapta jos deschide un ghid de navigare detaliat.

Videoclip de prezentare

Pentru mai multe videoclipuri vă invităm să vă abonați gratuit la canalul nostru YouTube.