CASA MEMORIALĂ „HORTENSIA PAPADAT BENGESCU”

Locul în care s-a născut autoarea Hortensia Papadat Bengescu (1876-1955) a fost inițial sediu de campanie al regimentului militar. Clădirea i-a fost casă până la vârsta de doi ani și jumătate, când familia s-a mutat la Tecuci. Micuța Hortensia a primit o educație îndreptată către muzică și literatură, iar dragostea pentru teatru i-a fost insuflată de unchiul său.

Casa părintească a fost, de-a lungul timpului, unitate militară, școală tehnică viticolă, sediu al dispensarului veterinar și chiar oficiu poștal. În 2006, a fost solicitată trecerea casei în patrimoniul Muzeului de Istorie din Galați. Trei ani mai târziu, pe 20 iulie 2009, a fost inaugurată casa memorială, unde pot fi văzute obiecte și materiale documentare care au aparținut Hortensiei Papadat Bengescu. Odată cu deschiderea muzeului a fost lansată și expoziția „Personalități Iveștene”.

LOCALIZARE

Comuna Ivești, Județul Galați
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Luni, Marți – închis;
Miercuri – Duminică:
09:00 – 17:00 (între Noiembrie și Martie);
Miercuri – Duminică:
10:00 – 18:00 (între Aprilie și Octombrie)

TARIF

Adulți – 4 lei;
Studenți, elevi, pensionari – 1 leu

Tur virtual interactiv 3D

Pentru a explora în detaliu acest tur virtual vă invităm să folosiți instrumentele de navigare aflate în colțul stânga jos și butonul „Help” din colțul dreapta jos ce deschide un ghid de navigare detaliat.

 

Videoclip de prezentare

Pentru mai multe videoclipuri vă invităm să vă abonați gratuit la canalul nostru YouTube.