CASA MEMORIALĂ „COSTACHE NEGRI”

Personalitate istorică, Costache Negri (1812-1876) s-a născut la Iași, într-o familie de boieri. După moartea tatălui îi revine moștenire conacul de la Mânjina, din județul Galați. Moșia a servit drept loc de întâlnire pentru revoluționarii de la 1848 care plănuiau evenimentul. Valoarea casei și a scriitorului a fost conștientizată ulterior, iar în 1908, vechiul sat Mânjina a fost decretat comună și a primit un nume nou: Costache Negri.

Casa a fost deschisă ca muzeu în 1968, când s-au împlinit 120 de ani de la Revoluția din 1848. Pot fi văzute obiecte de artă decorativă, corespondență de familie, lucrări de artă plastică care au aparținut atât omului politic Costache Negri, cât și rudelor sale. Camerele conacului găzduiesc expoziția „Ambient românesc – Ambient european: Conacul de la Mânjina”. Este, astfel, ilustrată ideea că stilul de viață al elitei românești se alinia modei vest-europene.

LOCALIZARE

Comuna Costache Negri, Județul Galați
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Luni, Marți – închis;
Miercuri – Duminică:
09:00 – 17:00 (între Noiembrie și Martie);
Miercuri – Duminică:
10:00 – 18:00 (între Aprilie și Octombrie)

TARIF

Adulți – 4 lei;
Studenți, elevi, pensionari – 1 leu

Tur virtual interactiv 3D

Pentru a explora în detaliu acest tur virtual vă invităm să folosiți instrumentele de navigare aflate în colțul stânga jos și butonul „Help” din colțul dreapta jos ce deschide un ghid de navigare detaliat.

 

Videoclip de prezentare

Pentru mai multe videoclipuri vă invităm să vă abonați gratuit la canalul nostru YouTube.