MUZEUL VITICULTURII ȘI POMICULTURII GOLEȘTI

Muzeul a fost înființat în anul 1939, prin Decret Regal, emis de regele Carol al II-lea. Principala construcție, în jurul căreia s-a construit ansamblul medieval de la Golești, este conacul Golești. A fost construit în anul 1640, de Stroe Leurdeanu și soția sa Vișa din Golești. Înconjurat cu ziduri de apărare, ansamblul cuprinde: foișorul de pază, de unde a fost arestat Tudor Vladimirescu, în anul 1821, Bolnița sau Casa Săracilor, Școala Slobodă Obștească, Expoziția de Istorie memorială, expoziții temporare, Baia turcească și zona dedicată atelierelor de creație pentru copii, toate aceste construcții fiind grupate în jurul conacului boieresc.

Alături de curtea conacului se află parcul cu atracții pentru copii și Muzeul etnografic în aer liber, dedicat celor două ocupații străvechi: viticultura și pomicultura. Case, anexe, instituții și construcții specializate din sate românești, specifice perioadei 1800-1900, au fost demontate și remontate la Golești.
Muzeul Viticulturii și Pomiculturii este amplasat pe o suprafață de 14 hectare și oferă vizitatorului o imagine pitorească despre viața la țară — atât a boierului, cât și a țăranului. Spații verzi, pomi fructiferi, aer curat și sunetul naturii completează buna-dispoziție care se găsește pe domeniul de la Muzeul Golești.

LOCALIZARE

comuna Golești, județul Argeș
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Luni – Duminică: 09:00 – 18:00 (1 aprilie – 30 octombrie) | 08:00 – 16:00 (1 noiembrie – 31 martie)

TARIF

Adulți – 10 lei
Elevi, pensionari – 5 lei

Videoclip de prezentare

Pentru mai multe videoclipuri vă invităm să vă abonați gratuit la canalul nostru YouTube.