MUZEUL OUĂLOR „LUCIA CONDREA”

Lucia Condrea este artista din Moldovița, recunoscută la nivel internațional pentru pasiunea și devotamentul dedicate încondeierii ouălor. A ajuns unul dintre artiștii valoroși ai acestui domeniu grație muncii constante. De peste 30 de ani participă la expoziții internaționale și a primit distincții și premii pentru eforturile sale. În plus, artista și-a însușit un stil aparte, astfel încât decorează ouăle în 14 tehnici inovative, ce aparțin astăzi Artei Condrea ®.

 

Muzeul Ouălor „Lucia Condrea” are exponate în 116 vitrine, fiind singurul muzeu de autor cu ouă decorate din lume. Structura acestuia este următoarea: lucrările artistei Lucia Condrea, ouă vechi încondeiate, colecționate din localități locuite cândva de huțuli, și colecția internațională. Oul încondeiat devine, astfel, nu doar un simbol al Paștelui, ci și un element consacrat al tradițiilor din zona Bucovinei. Lucia Condrea este colaboratoare a Uniunii Artiștilor Plastici din România filiala Iași și a înființat muzeul, în mod oficial, în anul 2007. Prin intermediul acestui muzeu, Lucia Condrea a salvat piese de tezaur ale huțulilor care vor rămâne generațiilor următoare ca moștenire artistică.

LOCALIZARE

comuna Moldovița, jud. Suceava
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

zilnic, între 09:00 – 18:00
 

TARIF

Adulți – 10 lei;
Copii  – 5 lei.

Tur virtual interactiv 3D

Pentru a explora în detaliu acest tur virtual vă invităm să folosiți instrumentele de navigare aflate în colțul stânga jos și butonul „Help” din colțul dreapta jos ce deschide un ghid de navigare detaliat.