MUZEUL MEMORIAL „CONSTANTIN ȘI ION STERE”

Constantin Stere a fost profesor, scriitor, avocat, om politic, cu origini în Republica Moldova. Important militant al Marii Uniri de la 1918, fiind cunoscut și sub numele de „Apostolul Marii Uniri”. A fost un spirit revoluționar, un luptător pentru dreptate, fiind arestat din motive politice și deportat în Siberia, unde a stat aproape un deceniu, în mai multe închisori. Eliberat din temniță, s-a stabilit în România, la Iași, în anul 1892, iar în 1918 s-a căsătorit cu Aneta Radovici, alături de care a avut un fiu, pe Ion Stere.

Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere” a fost amenajat în fostul conac al familiei, unde patriotul Constantin Stere s-a retras. Și-a petrecut ultimii 6 ani ai vieții pe domeniul de la Bucov, ce aparținea soției sale. Aici a fost reconstituit universul spiritual și domestic al familiei Stere și pot fi văzute obiectele lor personale: cărți, registre, fotografii, icoane și obiecte de artă decorativã.
Parterul conacului găzuidește salonul de primire, sufrageria și casa scării, la etaj pot fi văzute dormitorul matrimonial și dormitorul Silviei, fiica Anei din prima căsătorie, biroul lui Stere, cu biblioteca.
Mansarda găzduiește expozițiile temporare realizate în muzeu.

LOCALIZARE

comuna Bucov, județul Prahova
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Luni – închis
Marți – Duminică: 9:00 – 17:00

Ultima intrare este la 16:30.

TARIF

Adulți – 10 lei
Pensionari, eroi ai Revoluției – 5 lei
Elevi, studenți – 2,5 lei

Videoclip de prezentare

Pentru mai multe videoclipuri vă invităm să vă abonați gratuit la canalul nostru YouTube.