MUZEUL DE ETNOGRAFIE TAZLĂU

Casa părintească a lui Victor Tofan, veche de aproape 200 de ani, a devenit Muzeul de Etnografie Tazlău. Piesa principală a gospodăriei o reprezintă Casa Veche, construită din lemn, din lut și din piatră. Aceasta este formată din două camere: o tindă cu sobă de lut și camera mare, cea destinată odihnei și activităților de peste zi. Pe lângă aceasta, muzeul înfățișează și alte elemente care întregeau gospodăria de odinioară a țăranului din Tazlău: chilerul, beciul cu boltă de piatră, gardul de nuiele, porțile de la intrare, căruța cu roți de lemn, grajdul și altele.

Transformarea casei în obiectiv cultural este un omagiu adus bunicului și tatălui lui Victor Tofan. Eforturile de reabilitare au început în anul 2009, iar obiectele din colecția muzeală fie au fost găsite în gospodărie, fie donate, fie achiziționate. Astfel, vizitatorii pot afla povești de la sat referitoare la: războiul de țesut, chiuă, putineiul de făcut unt, masa rotundă, soba din camera mare, covorul țesut manual cu tricolor, din anul 1890, plugul din lemn, barda de fier pentru căi ferate și numeroase piese ale portului popular specific zonei.

LOCALIZARE

comuna Tazlău, jud. Neamț
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Zilnic: cu programare telefonică în prealabil

 

Tur virtual interactiv 3D

Pentru a explora în detaliu acest tur virtual vă invităm să folosiți instrumentele de navigare aflate în colțul stânga jos și butonul „Help” din colțul dreapta jos deschide un ghid de navigare detaliat.

 

Videoclip de prezentare

Pentru mai multe videoclipuri vă invităm să vă abonați gratuit la canalul nostru YouTube.