MEMORIALUL IPOTEȘTI – CENTRUL NAȚIONAL DE STUDII „MIHAI EMINESCU”

Ipotești este un simbol geografic al culturii naționale, fiind locul de origine al poetului Mihai Eminescu. Acesta s-a născut în familia Eminovici, pe 15 ianuarie 1850. Casa copilăriei lui Eminescu este principalul obiectiv al memorialului de la Ipotești. În exterior, pot fi văzute biserica veche a satului și bisericuța familiei Eminovici, alături de care se află mormintele părinților și a doi dintre frații poetului.

Ipotești s-a transformat, în fapt, într-un spațiu cultural complex. O casă țărănească de epocă, în stil moldovenesc, găzduiește acum Muzeul de etnografie al Centrului Național de Studii de la Ipotești. Aici sunt expuse obiecte din gospodăriile țăranilor din zona Ipoteștilor. Muzeul Mihai Eminescu ilustrează locul copilăriei lui Mihai Eminescu în concordanță cu biografia sa. Pentru a ilustra cât mai bine acest aspect al memoriei, a fost înființat și Fondul Documentar Ipotești, care dispune de fotografii de epocă, manuscrise, corespondență, note și însemnări ce datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

LOCALIZARE

Sat Ipotești, Comuna Mihai Eminescu, Jud. Botoșani
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Luni, Marți – închis;
Miercuri – Duminică:

09:00 – 17:00 (între 16 Mai – 16 Septembrie)
08:00 – 16:00 (între 17 Septembrie – 15 Mai)

 

TARIF

Adulți – 8 lei;
Elevi, studenți, pensionari, veterani de război – 4 lei.

Tur virtual interactiv 3D

Pentru a explora în detaliu acest tur virtual vă invităm să folosiți instrumentele de navigare aflate în colțul stânga jos și butonul „Help” din colțul dreapta jos ce deschide un ghid de navigare detaliat.</p