COMPLEXUL MUZEAL „TROPAEUM TRAIANI” ADAMCLISI
Cetatea „Tropaeum Traiani” a fost o cetate romană importantă în sistemul defensiv al provinciei, construită la ordinul împăratului Traian. Acest spațiu a fost dedicat veteranilor de război, participanți în războaiele daco-romane, devenind ulterior cea mai mare așezare romană din Dobrogea. Cetatea face parte din Complexul Arheologic „Tropaeum Traiani”, din care mai face parte monument triumfal (construit între anii 106-109), alături un altar dedicat soldaților căzuți în luptă, și un mormânt tumular.
Ruinele cetății „Tropaeum Traiani” sunt localizate în exteriorul localității Adamclisi, la sud-vest de monumentul triumfal. Cercetările arheologice în zonă au început în 1882, sub îndrumarea arheologului Grigore Tocilescu. Acesta a fost momentul inaugurării primului șantier românesc de arheologie. În anul 1977, a fost deschis și Muzeul „Tropaeum Traiani”, un muzeu de sit care expune vestigii din cetatea romană, metopele originale ce ilustrează scene de luptă, piese din ceramică, podoabe și alte elemente de sculptură.
LOCALIZARE
comuna Adamclisi, jud. Constanța
Google Maps
Tur virtual interactiv 3D
Pentru a explora în detaliu acest tur virtual vă invităm să folosiți instrumentele de navigare aflate în colțul stânga jos și butonul „Help” din colțul dreapta jos deschide un ghid de navigare detaliat.
Videoclip de prezentare
Pentru mai multe videoclipuri vă invităm să vă abonați gratuit la canalul nostru YouTube.